Egy vidám hangú vándorszínész ügyesbajos dolgai – verses-zenés előadóest

0
872
Egy vidám hangú vándorszínész ügyesbajos dolgai - verses-zenés előadóest
Egy vidám hangú vándorszínész ügyesbajos dolgai - verses-zenés előadóest
Hirdetés

Egy vidám hangú vándorszínész ügyesbajos dolgai – Laczkó Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongorista verses-zenés előadóestje.

​Az est ötletgazdái minden korosztályhoz örömmel és hittel szólnak. Előadásukban sok olyan vers kerül terítékre, mely a tananyag részét képezi, sőt az érettségi tételekben is szerepel. Elsődleges szempontjuk volt, hogy ne parafrázisok, vendégszövegek kontextusában szólaltassák meg a költőt, hanem saját, ízig-vérig lírikus hangján, ezért kizárólag Petőfi-költeményekkel dolgoztak az alkotók.

Laczkó Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongorista
Laczkó Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongorista

A teljes Petőfi-életműből merítettek, érintve annak minden korszakát, aspektusát, tematikus sokszínűségét a gyerekkori kalandoktól a társadalomkritikán át, a szabadság és szerelem iránti rajongásáig. Olyan keresztmetszet tárul elénk, amelyben biztosan mindenki megtalálhatja a maga kedvenceit. A költemények egy része szabad előadásban, más része kötött formában, élő zongorakísérettel, zeneszámként hangzik el. Egyfajta lírai Petőfi-portré bontakozik ki előttünk, néhol „stand-up”, néhol pedig „monodráma” jelleggel. Az előadó végig egyes szám első személyben szólal meg, mintha maga Petőfi beszélne hozzánk, kifejezetten modern, hangulatos dallamkörnyezetben tálalja saját műveit. Az előadás zenei anyaga teljes egészében az előadók saját szerzeménye.

Szeretettel hívunk es várunk mindenkit!


Helyszín: Nagygalambfalva, Feleki Miklós Művelődési Ház

Időpont: 2023. január 13., péntek, 18 óra

Hirdetés