Hirdetés

A festmény a 2021-es XIX. megyei „Fától fáig, verstől versig” Kányádi Sándor versmondó versenyre készült. Ez az alkotás a költő „A bivaly és a halacska” című versének az illusztrációja, ami a Nagygalambfalvi Kányádi Sándor Általános Iskola pedagógusai által létrejött közös versmondásra született meg.

„A bivaly és a halacska” című vers Kányádi Sándor népszerű műve, mely egy összehasonlításra épülő metaforikus történetet mesél el. A versben a bivaly és a halacska személyiségei és viselkedésük kerülnek összehasonlításra, melyen keresztül az emberi tulajdonságok változatosságára reflektál a költő. A bivaly nagy, erős és nagyon lassú, míg a halacska apró, gyors és fürge. A vers üzenete az, hogy az emberek is hasonlóan különbözőek lehetnek, és hogy az eltérő tulajdonságok kiegészítik egymást.


Ez egy jótékonysági aukció, a licit lezárását követően a teljes összeget a kisgalambfalvi Három Galamb Egyesületnek adományozzuk!

Az egyesület bemutatása: A Három Galamb Egyesület egy nappali foglalkoztatót működtet Kisgalambfalván fogyatékkal élő felnőtt fiataloknak. Célunk, hogy a fiatalok egy számukra biztonságos, védett környezetben, szociális élményeknek legyenek kitéve, értelmes munkán keresztül fejlődjenek a készségeik és megtalálják a felnőtt életbe vezető utat.

Figyelem: A galambfalva.info csak a licit lebonyolításában vesz részt! További információkért forduljanak a szervezőkhöz!

[wpauction id=”2″ /]


Érdekelhet a másik jótékonysági aukció is:

Hirdetés