Hirdetés

A magyarországi premierrel egyidőben, március 14-én, csütörtökön 18:48-tól Nagygalambfalván és Kisgalambfalván is a romániai premier előtti vetítésen bemutatásra kerül a Most vagy soha! című „Petőfi” mozifilm. A helyi művelődési házak adnak helyet a vetítéseknek.

Galambfalva község önkormányzatának köszönhetően a belépő 15 lejbe kerül. Megvásárolhatóak elővételben Nagygalambfalván a Szilor Üzletben, Kisgalambfalván a Confor Üzletben.


Előzetes:


A filmről:

Erdélyben is a magyar mozibemutatóval egy időben, március 15-étől láthatja a közönség a régóta várt Petőfi-filmet, a Most vagy soha! című alkotást, amely nemcsak a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának, hanem a Habsburg-uralom elleni szabadságharcban betöltött szerepének is emléket állít. A filmet a Taylor Projects és A Vándormozi hozza el az erdélyi nézőknek.

A Márciusi Ifjak a Pilvaxban Jókaival (Koltai-Nagy Balázs) és Petőfivel (Berettyán Nándor)
A Márciusi Ifjak a Pilvaxban Jókaival (Koltai-Nagy Balázs) és Petőfivel (Berettyán Nándor)

Most vagy soha! magyar történelmi kalandfilm. A történet 1848. március 15-én kezdődik. Miközben a költő Petőfi Sándor és barátai versenyt futnak az idővel, hogy kikényszerítsék az osztrák uralom végét, addig a Habsburgok kegyetlen titkosrendőre, a magyar származású Farkasch a nyomukba ered, hogy Petőfit eltéve láb alól, megakadályozza a rendszer összeomlását.

Petőfi Sándor (Berettyán Nándor) a Pilvax kávéházban
Petőfi Sándor (Berettyán Nándor) a Pilvax kávéházban

Az ügynök, aki először semmibe veszi a diákok lázadását, ráébred, hogy a Nemzeti Dal szikraként gyújthatja meg a forradalom lángját, ezért lefizetett rablókkal a Landerer nyomdát próbálja lerombolni, de hiába. Az ifjaknak sikerül kinyomtatni a 12 pontot és a Nemzeti Dalt, követőiket pedig a Nemzeti Múzeum elé hívják egy nagygyűlésre.

A Márciusi Ifjak a Nemzeti Múzeumnál
A Márciusi Ifjak a Nemzeti Múzeumnál

A filmet Lóth Balázs rendezte, forgatókönyvét Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írták. A zene Gulya Róbert munkáját dicséri, az operatőr Dobos Tamás, míg a producerek Flöp Péter, Csincsi Zoltán és Rákay Philip. Főbb szerepekben Horváth Lajos Ottót, Jászberéyi Gábort, Berettyán Nándort, Mosolygó Sárát, Fehér Tibort és Roland Bordást láthatja a közönség.


Jelenetképek:

Hirdetés