Egyéves lett a Galambfalva.info!
Egyéves lett a Galambfalva.info! / A képernyőfotó az indulásunk napján készült.
Hirdetés

Már egy éve, hogy útjára indítottuk, 2021. szeptember 11-én a galambfalva.info-t, Galambfalva község híroldalát.

Mit értünk el eddig, mik történtek?

Az oldal eredeti célja az volt, hogy legyen egy olyan felület, ami a községünkben lévő információkat, híreket összefogja. Egy olyan platformot szerettünk volna létrehozni, ahol településeink legfontosabb hírei, könnyedén eljutnak az itt élőkhöz vagy az innen elszármazottakhoz.

A hírek mellett fontosnak tartottuk, hogy a községben lévő intézményeket is feltüntessük, információkat szolgáltassunk róluk. Egyszerűbbé, könnyebbé téve ezáltal a kapcsolatfelvételt.

Jelenleg kevesebb mint húsz intézmény van feltüntetve, de a lista bővülni fog.

Elindítottunk egy sorozatot Itt tartok most néven, ahol interjúkat keszítettünk az itt élő, talpraesett, vállalkozókedvű emberekkel. Célunk a helyi/környezetünkben lévő vállalkozások népszerűsítése volt. Úgy gondoltuk, fontos, hogy megismertessük közösségünk sokszínűségét másokkal is.

Ebben az évben már hét cikket olvashattatok az Itt tartok most-ban.

Az oldalunk népszerűségének növekedésével elértük azt, hogy különböző felhívásokat, gyűjtéseket sikeresebbé tudtunk tenni. Természetesen a követőinkel közösen, hiszen már a Facebook-on közel kétezres táborunk van.

A galambfalva.info látogatottsága az elvárásainkat is felülmúlta, amely igazából az egyik legjobb visszajelzés számunkra, hogy jó úton haladunk és volt értelme a befektetett energiának. Híroldalunkat, az elmúlt egy évben, közel 19.000 egyedi felhasználó látogatta, akik több, mint 50.000 alkalommal tekintették meg az oldalunkat.

Volt olyan hónap, amikor közel hatezer látogató is megfordult az oldalunkon.
Volt olyan hónap, amikor közel hatezer látogató is megfordult az oldalunkon.

Kik szerkesztik az oldalt?

Szerkesztőségünkben csupán ketten dolgozunk és mi vagyunk az oldal tulajdonosai is: az ötletgazda, vagyis az oldal megálmodója, Szőke Zoltán, illetve felesége, Kecseti Tímea. Kettőnk munkája az, amit az elmúlt egy évben olvashattak, láthattak a kedves látogatók. Zoltán hivatásából adódóan (web fejlesztő) főleg az oldal szerkesztésével foglalkozik. Timi (fogl. szerkesztő-riporter) feladata, pedig az interjúk készítése, cikkek megírása. De minden egyes elkészült riport, tudósítás, cikk teljes egészében közös tevékenységünk eredménye.

Az oldal története, röviden

Szőke Zoltán, az oldal megálmodója: Az oldal története visszanyúlik egészen 2013-ig, amikor is megfogalmazódott a fejemben egy olyan oldal létrehozása, ami összetartaná a közösséget.

Mivel az eléjén többnyire a fiatalság összekovácsolása volt inkább a cél, ezért készült volna egy külön zárt, regisztrációhoz kötött felület, ahol az ott lévő személyek, egy közösségi teret alkotva, tarthatták volna a kapcsolatot egymással. Itt kérdéseket tehettek volna fel, akár névtelenül is, melyekre az erre a célra kijelölt, tapasztaltabb személyek (akár tanárok is) válaszolhattak volna. Természetesen a híroldal is része volt az alapötletnek, de az alappillér ez a zárt közösségi tér lett volna. Az akkori terveim szerint a híroldal neve Galambfalva Connect lett, a közösségi tér neve talán GalambfalvaVIP, ez utóbbiban már én sem vagyok teljesen biztos.

A logó még ma is tetszik! 😀

Szűkebb körben meg is ossztottam akkor az ötletemet, barátaimmal, illetve egy volt tanárommal, Tóth Leventével is. Támogatták az ötletet, különösen Levente, így ösztönzésére létre is hoztam, a fent említett néven, egy Facebook oldalt, ahol már egy tágabb kör kapott bővebb betekintést a projekt részleteibe. Sok embernek tetszett, nem tétlenkedtem, neki is fogtam a tervezésnek.

A Galambfalva Connect híroldal részleges designterve (2013 környékén).

Ebből végül megszületett a részleges designterve a híroldalnak, illetve egy előrehaladott, már működőképes prototípus a közösségi térre. Büszke is voltam az addig megvalósított dolgokra. Aztán telt-múlt az idő és abbamaradt a projekt. Ma már én sem emlékszem pontosan, hogy mi lehetett akkor az oka.

Az ölteteimet sosem tudom véglegesen elfeledni, így habár nem folytattam a projektet, de azért mindig ott motoszkált a fejemben. Sajnáltam, hogy abbamaradt. Aztán 2020 decemberében ismét éreztem a késztetést, az eredeti tervtől eltérően, már csak a híroldalban gondolkodtam, a közösségi térnek pedig a közösségi oldalak maradtak. Megosztottam az elképzeléseimet a feleségemmel, Timivel is, aki támogatott és biztosított abban, hogy segíteni fog mindenben, amiben csak tud. Tudtam, hogy nagy munka lesz, sok időt fog igénybe venni.

Valamiért nagyon hittem a projekt sikerességében, mert már kész volt az oldal 90%-ban amikor jeleztem a nagygalambfalvi iskola igazgatónőjének, Bálint Hajnalnak, a Tiszteletes Úrnak, Kányádi György-Attilának, illetve a Polgármester Úrnak, Gyerkó Leventének, hogy van egy ilyen ötletem, és jó lenne, ha össze tudnánk ülni, hiszen nagyon kiváncsi vagyok a véleményükre. Mivel nagyon tetszett nekik, és ígéretüket tették, hogy segítenek az információk eljuttatásában, így folytattuk a közös tervezéseket. Az oldal indulása az iskola névadó ünnepsége előtti napra lett ütemezve, így az ünnepség volt az első hírünk az indulás után.

Időközben igyekeztünk minden intézménnyel felvenni a kapcsolatot, ezáltal bővültek hírforrásaink. Ezúton is köszönjük a bizalmat és az együttműködésüket. A teljes történetet hamarosan külön cikk formájában olvashatjátok el.

Tervek

Mivel az Itt tartok most sorozatunk elég nagy népszerűségnek örvend, folytatjuk az interjúkat továbbra is.

Jelentkezünk hamarosan egy új sorozattal, Több, mint életút címmel, amelynek központjában az alanyok élettörténete lesz, viszont történeteik által megnyílhat előttünk a múlt tanítása. Újdonságként, itt már egyes interjúinkat kisfilm formájában is megtekinthetitek majd.

A nemrég újraalakult Galambfalva SE csapata felkért minket, hogy mi legyünk azok, akik hírüket terjesszük, írunk róluk és az eredményeikről. Róluk már olvashattatok is, a közös munka már elkezdődött.

Az elejétől írunk a Galambfalva SE eredményeiről.

A galambfalva.info-t jelenleg teljesen önköltségből üzemeltetjük, ezen is szeretnénk a jövőben egy kicsit változtatni. Reklámfelületeket szeretnénk értékesíteni az oldalon, mert nem titok, egy ilyen oldal fenntartása, az utazások, illetve a felszerelések mind költségekkel járnak, mi pedig szeretnénk folytatni a munkát.

Vannak még terveink, de azokat majd idővel közölni is fogjuk.

Miért csináljuk?

Nagyon sokan szegezték már nekünk ezt a kérdést, ahogyan mi is megkérdeztük magunktól ezt jónéhányszor, az elmúlt egy év alatt. Sok munkával jár és sok időt vesz igénybe, néha nehezebb, néha pedig felemelő érzést tud adni egy-egy pozitív visszajelzés.

A válaszunk a következő: Szeretünk itt élni, szeretjük a közösséget, a motivációnk belülről jön. Galambfalva község, ahogy az elmúlt években, úgy most is, óriási fejlődésen megy keresztül, ehhez pedig mi is szeretnénk hozzájárulni. Tehát a községért, a faluért és az itt élő emberekért tesszük mindezt! Értéket szeretnénk teremteni továbbra is!

Hirdetés