Egy kis csoport úgy döntött, hogy iskolát alapít

0
738
Egy kis csoport úgy döntött, hogy osztályt/iskolát alapít
Egy kis csoport úgy döntött, hogy osztályt/iskolát alapít
Hirdetés

Napjainkban, amikor egyre ürülnek ki a magyar falvak, sorra szűnnek meg a falusi iskolák, egy kis csoport úgy döntött, hogy osztályt/iskolát alapít. A 2023-24-es tanévtől, Kisgalambfalván szeretnék elindítani az első előkészítő osztályt. Ehhez egyik feltétel, hogy megfelelően kialakított osztályteremmel rendelkezzenek.

Alapítványunk is felkarolta ezt a tervet, melyhez épülőben lévő közösségi kőcsűrünket ajánlottuk fel. Immár harmadik éve dolgozunk azon, hogy a teljes felújítás után a közösség szolgálatába álljon az épület. Eredetileg népművészeti, közösségi csűrnek, és nyári színpadnak terveztük, de tökéletesen alkalmas lesz osztályteremnek is.

Ha sikerülnek terveink, hétköznap oktatási helyszín lesz, hétvégéken közösségi tér, nyári színpad.

Pályázat útján több intézmény támogatta eddig terveinket, a teljesség igénye nélkül: Csoóri Sándor Alap, Emberi Erőforrások Minisztériumának Kulturális Államtitkársága, Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány. Valamint több vállalkozás és magánszemély is adományozott céljaink megvalósítására. Köszönjük.

A járványidőszak, az elmúlt időszak okozta infláció, valamint az építkezési alapanyag áremelkedések miatt, azonban a befejezés kérdésessé vált.

Bár úgy érezzük 3 év alatt nagyon sokat sikerült haladni, a nulláról újraépíteni az épületet, és a belső terek nagy része is kialakításra kerültek. A befejezéshez és használatba vételhez, még közel 120.000 lej hiányzik (kb. 9 millió HUF).

Bízva a közösség és a magyar társadalom, valamint a kárpát-medencei magyar vállalkozások jószándékában, online adománygyűjtést indítottunk alapítványunk honlapján.

Minden apró támogatás közelebb visz céljaink eléréséhez. Ahhoz, hogy szeptemberben egy sereg csillagszemű kisgyermek vehesse bírtokba a csodaszép kőépületet.

A tervek, megvalósítások fotók és az adományozó felület itt érhető el: https://tamogatas.hagyatek.ro/

Köszönet mindenkinek és Isten áldja adományozóinkat.


Hirdetés