Új címerrel büszkélkedhet a galambfalvi focicsapat

0
923
Új címerrel büszkélkedhet a galambfalvi focicsapat
Új címerrel büszkélkedhet a galambfalvi focicsapat.
Hirdetés

Mint már sokan tudjátok, igyekszünk minden információt megosztani a galambfalvi csapat körül történő eseményekről, legyen az meccsre invitálás, mérkőzés összefoglaló vagy a velük kapcsolatos fejlemények. Szokásos heti egyeztetésünk zajlott, amikor bejelentették, hogy a csapat új címerrel fog büszkélkedni. Ennek apropóján fel is kerestük Kecseti Botondot, a címer megalkotóját.


Kecseti Botond, a címer megálmodója
Kecseti Botond, a címer megalkotója.

Hogyan kerültél kapcsolatba a csapattal?

Kecseti Botond: Az újonnan létrejött csapat felkért, hogy készítsem el a mérkőzések plakátját. Örültem a megkeresésnek, hiszen nagyon szeretem ha szabadjára engedhetem a kreativitásom. Gyorsan neki is álltam a feladatnak, nagyjából másfél óra alatt elkészült az első szezoni plakát. Mivel tetszett nekik, így azóta minden hétre készítek egyet az aktuális meccshez.

Honnan jött az ötlet a címer elkészítéséhez?

K. B.: A csapatkapitánnyal, Szőcs Misikével jó viszonyt ápolunk, így egy beszélgetésünk során bedobtam az ötletet, hogy milyen lenne ha külön Facebook oldala lenne a csapatnak, amit én karban is tartanék. De ha már Facebook oldal, akkor kell egy csapat címer a profilkép helyére, illetve egy csoportkép a borítókép helyére. Az utóbbi könnyen megoldható volt, de a csapat címerrel bajban voltunk, mivel eddig még nem volt a csapatnak, amire én rá is vágtam egyből: „No para, mert csinálok egyet”.

Mesélj egy kicsit a címerről! Pontosan milyen motívumok vannak rajta?

K. B.: Megkérdeztem Misikét, hogy mégis mi kerüljön rá, mi az ami számít. Kaptam is pár irányzatot indulásképp, mint a galamb, a székely motívumok és a piros-fehér színeket.

Gondolkodtam, aludtam rá jó pár napot, majd nekiláttam a munkának. Időközben kiderült, hogy lesz egy vendég mez is, ami kék-fehér lesz. Ezt is bele szerettem volna vinni valamilyen formában, így lett a pajzs kék-fehér átmenettel. Továbbá a galamb tollainak a színezése tükrözi a csapat hazai mezét, ami piros-fehér.

Helyet kapott még a székely címerről ismeretes nyolcágú csillag és a hold. Tudniillik, minden székely számára, a nyolcágú „Nap-csillag” a jelenlegi nyolc székely szék (Marosszék, Udvarhelyszék, Gyergyószék, Csíkszék, Bardóc-Miklósvárszék, Sepsiszék, Kézdiszék, Orbaiszék) egységének a jelképe. A növekvő hold pedig a székelyek kiteljesedő jogainak szimbóluma.

Miként fogadták az elkészült címert?

K. B.: Pár hét alatt elkészültem az első verzióval. Jobban szeretem személyesen átadni a munkáim, így találkozót kértem a csapatkapitánytól, hogy megmutassam neki hol tartok. Első ránézésre egy kis mosoly ült ki Misike arcára, így éreztem, hogy nagyon nem foghattam mellé a tervezés kapcsán. A hátralévő simításokat elvégeztem és létre jött a végleges címer.

Vannak még közös terveitek a csapattal?

K. B.: Én továbbra is szeretnék együttműködni a csapattal, és ahogy tudok, próbálok segíteni nekik. Szeretném ha a címer rajta lenne a mezeken, amin dolgozok is, továbbá tervben vannak kisebb-nagyobb kiegészítők a csapat számára, ami egyelőre maradjon meglepetés.


Írta és szerkesztette:

Kecseti Tímea és Szőke Zoltán

Hirdetés