Segíts várat építeni Nagygalambfalván!
Segíts várat építeni Nagygalambfalván! / Forrás: Galambfalva Község Polgármesteri Hivatala
Hirdetés

Kedves Nagygalambfalviak és elszármazottak, akik elkerültetek a szülőfaluból, de tudjuk lélekben bárhol is legyetek, mindig nagygalambfalvinak valljátok magatokat!

Valószínű, hogy a facebooknak köszönhetően informálva vagytok a Bánatos Királylány csorgó teljeskörű megépítéséről, a munkálatok befejezéséről. Tudjátok, tudja mindenki, hogy nem szeretünk nagyon tétlenkedni, és a június 11-ei közmunka, ahol 104 személy vett részt, azt sugallja, hogy folytatnunk kell az elkezdett park bővítését, kialakítását. Ez a nagy jelenlét arra enged következtetni minket, hogy igenis sokan, szeretik a szépet, szeretik a jót, és fontosnak tartják a környezetünk kialakítását olyan formában, hogy mindenki jól érezze magát benne, és magáévá tudja a megvalósításokat, munkálatokat.

Képzeljétek el, támadt egy ötletünk, amit úgyszintén a segítségetekkel, segítségükkel szeretnénk megvalósítani, megépíteni. A park és a tó folytatásában egy kilátót szeretnénk megépíteni, ami a várfelei várunknak lenne egyik bástyája. Egy 3 szintes bástyáról, kilátóról, bekerítve sövénykerítéssel, és egy vízzel feltöltött várárokról lenne szó. Ezt a beruházást, természetesen a törvényes kereteket betartva, november 4 és 5-én szeretnénk elkezdeni.

A Kilátó (vár) alapját és az első szintet, a Nagygalambfalváról elszármazott atyánkfiák fogják elkészíteni, megépíteni. Ez ügyben már volt egy pár megbeszélés, amiket még fogunk folytatni. Nagy örömünkre nyitott fülekre találtunk. A második és harmadik szintet, úgy gondoltuk, hogy a falubeli építész szakemberek fogják megépíteni a gógáni erdőben felnőtt fenyőfákból. Természetesen a kétkezi segítségre is szükség lesz, hisz a kertnek fát, ágat fog kelleni vigyünk, valamint a faanyagot szükség lesz lefesteni, és a sok cserepet fel kell juttatni a tetőre. Meg szeretnénk jegyezni, hogy a cserép a kilátóra, a hamarosan újra fedődő református templomunk régi cserepeiből fog felkerülni.

Tehát, tisztelettel és szeretettel megkérünk mindenkit, hogy aki teheti, segítsen az elszármazottak meghívásában, az itthon élők elhívásában. Bizonyítsunk újra a jövő generációnak, saját magunknak, hogy él még a székely összefogás és hogy együtt erő vagyunk… Minden jó érzésű ember segítségére számítunk!

„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”

Wass Albert

Nagy tisztelettel, a helyi önkormányzat nevében, Gyerkó Levente

Hirdetés