Családügyi konferenciát szerveznek Kisgalambfalván

0
1037
Megújuló Kárpát-medence konferencia Kisgalambfalván
Megújuló Kárpát-medence konferencia Kisgalambfalván
Hirdetés

A Hagyaték Alapítvány október második hétvégéjén, 6-9. között Kisgalambfalván szervezi meg első konferenciáját, Megújuló Kárpát-medence címmel.

Az esemény egyik fontos témaköre a Kárpát-medence közös gazdasági, társadalmi és geopolitikai kihívásai, és azok megoldási lehetőségei. A másik fontos témakörét az olyan nagycsaládos közéleti vezetők, vállalkozók adják, akik példát tudnak mutatni abban, hogyan fér meg egymás mellett a karrier és a nagycsalád. Akik be tudják mutatni, hogy nagycsaládban élni miért jó, hogyan segítheti ez a nemzet megújulását, miközben közösségi vezetőként is helyt tudnak állni.

A konferencia felépítése egyedi, ugyanis minden meghívott egy előadás keretében tulajdonképpen két előadást fog tartani. Egy szakmai előadást, és egyet az életútjáról, a családi vonatkozásokról, illetve a karrier-család össze-egyeztethetőségéről. Kivételt képeznek ez alól azok a meghívott szakemberek, akik a jelenlegi helyzetképet vázolják föl, illetve a családi gazdaságok kitörési pontjait mutatják be, mint például az Európai Uniós támogatások családi gazdaságokra vonatkozó kiírásait.

A rendezvény fővédnökségére Dr. Hermán M. Jánost, zwollei lelkészt kértük föl, aki feleségével a Holland királynő kérésére Ceausescu diktátor külön engedélyével házasodhatott össze. Hatodik gyermekük születése után a zaklatások elől Hollandiába menekültek. A változások után hazatérve, több fronton segítették az erdélyi magyarságot, jelenleg újra a hollandiai magyarokat igyekeznek összefogni.

Dr. Hermán M. János, zwollei lelkész
Dr. Hermán M. János, zwollei lelkész

A konferencia célcsoportjába beletartozik az itt élő magyar ajkú kisebbség, de külön kiemelt helyeket tartunk fent a fiatalok számára, mert  ők az a generáció, akiken múlik, hogy nemzetünk sorsa milyen irányba indul el. Lassan újra növekedni kezd, vagy folytatódik a magyarság fogyása. Ezért nem mindegy, hogy fiataljaink milyen példaképeket állítanak maguk elé, illetve milyen példaképeket állítunk eléjük. Igyekeztünk olyan előadókat összegyűjteni, akik életvezetésükkel is mintát adhatnak fiataljainknak.

A konferenciával párhuzamosan, gyermekfoglalkozások (mondókázás, gyerektáncház, népi játékok) zajlanak majd, így lehetőség lesz a szülőknek úgy részt venni a konferencián, hogy a gyerekeik közben biztonságban tölthetik az időt. Ugyanakkor az érdeklődök magyar népi gyógymódokat is kipróbálhatnak, hiszen a rendezvény keretében egészségsarok is fog működni, ahol magyar népi gyógymódok (kenés-inazás, csontkovácsolás, piócázás stb.) kerülnek bemutatásra, és lehetőség lesz kipróbálni azokat.

A programnapok lezárásaként a székelykeresztúri Vadrózsák tánccsoport, a Lelkes zenekar, Erdő Zoltán, Erdélyi Magyar Örökség Díjas tárogatóművész, illetve a kosteleki tánccsoport, Vaszi Levente és a Zúgató zenekar fognak fellépni.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A távolról érkező résztvevőknek korlátozott számban szállást biztosítunk, melynek igényét a regisztráció során tudják jelezni.

A rendezvény alatt adományozásra is lehetőség lesz, melyet a kisgalambfalvi közösségi csűr befejezésére fordítanak a szervezők.

További információ, a programterv és a regisztrációs felület a megujulo.hagyatek.ro oldalon található meg. 

Várunk mindenkit szeretettel!

Hagyaték Alapítvány
Hirdetés