Beszámoló egy léleksimogató koncertről

0
850
Beszámoló egy léleksimogató koncertről
Beszámoló egy léleksimogató koncertről / Fotó: Szőke Zoltán
Hirdetés

Úgy gondoljuk, a hideg őszi napok beköszöntével, nemcsak a testünk, hanem a lelkünk is jobban keresi a melegséget, nyugalmat, meghittséget. Karitatív koncertünk egy ilyen sziget volt, ahol kilépve a hétköznapok monotonitásából, szürkeségéből, ha úgy tetszik mókuskerekéből, megérkezhettünk egy felemelő, léleksimogató zenei élményt nyújtó koncertre.

Filipov-Soó Zsuzsa egyesületvezető
Filipov-Soó Zsuzsa egyesületvezető / Fotó: Szőke Zoltán

A Nagy Lajos Gyülekezeti Ház, melyet a keresztúri református egyházközösség díjmentesen biztosított számunkra, kifinomult stílusa tökéletes helyszínnek bizonyult, ahol úgy éreztük, egy nagy család gyűlt össze. Egy olyan család, ahol tiszteljük és szeretjük egymást, ahol figyelünk egymásra, ahol huncutul összemosolygunk olykor, ahol kiváncsiak és nyitottak vagyunk egymásra. Köszönjük szépen a részvételt, biztatást és támogatást minden kedves jelenlevőnek, segítőnek, közreműködőnek.

Nagy Lajos Gyülekezeti Ház
Nagy Lajos Gyülekezeti Ház / Fotó: Szőke Zoltán

A Székelyföldi Filharmónia vonósötösének koncertjét hallgathattuk, mely közvetlenségével, magas minőségével, igényes zenei válogatásával hiánypótló élményt nyújtott. Egy magasabb dimenzióba repített minket a zenekar, ahol a lelkünk is utólérhetett, ahol megszünt tér és idő, ahol egybeolvadhattunk a zenével. 

Székelyföldi Filharmónia vonósötöse
Székelyföldi Filharmónia vonósötöse / Fotó: Szőke Zoltán

Szünetben jóhangulatú beszélgetés, nevetés suhant végig a termen. Fiataljaink által készített kekszet rágcsálva, almalevet, teát szürcsölgetve kellemesen telt az este.

Beszámoló egy léleksimogató koncertről
Fotó: Szőke Zoltán

A továbbiakban meséljenek a résztvevők visszajelzései, illetve az eseményen készült fotók, ezek közül szemezgettünk:

Mihály Izabella, Fannink édesanyja:

Fontosnak tartottam, hogy résztvegyünk, elsősorban gyermekemért, egymásért, a fiatalokért, akiket a Három Galamb Egyesület szárnyai alá vettek.

Olyan élményben volt részünk, amiről nem elég beszélni, átélni kell, megbizonyosodhattunk, hogy a zene egy olyan kommunikáció, amely azokat is megérinti, akikhez szavakkal nehezen lehet eljutni.

Hálás vagyok a nyitottságáért, közelségéért a zenekar tagjainak, maradandó élményben volt részünk. A csillogást, amit a lányom szemében, mosolyában láttam mindent megér, összeségében azt mondanám, amit Ő egyszerűen megfogalmazott: “olyan szépen sírt a hegedű”.

“olyan szépen sírt a hegedű”
“olyan szépen sírt a hegedű” / Fotó: Szőke Zoltán

Remélem, hogy a jótékonysági koncerttel, és a hasonló programokkal, sikerül ráirányítani a figyelmet az egyenlő esélyek fontosságára a mindennapi életben, és ezáltal tudatjuk a külvilággal, hogy mi is itt vagyunk.

 Biztató megtapasztalni, hogy a közönséget, elsősorban igazi emberi értékek, a szeretet, empátia, és a segítés szándéka hozott össze.  A szavalatot, ami az eseményt zárta, még ráadás ajándékként kaptuk, amely sok mindenben megerősített, valóban nekünk itt a helyünk, és nemes feladatunk van, de megbizonyosodhattunk abban is, hogy ki vannak „jelölve” az emberek, akik segítenek, támogatnak, ha roskadoznak vállaink.

Beszámoló egy léleksimogató koncertről
Fotó: Szőke Zoltán

Szilveszter Andrea:

A Gyülekezeti ház falain belül egy teljesen egyedi világ fogadott. Egy elfogadóbb, igazi értékeket képviselő, akár egy szerető család.

Környékünk nagyon gyermekcipőben jár, ami a másság elfogadását illeti. A karitatív est nagyon jó lehetőség volt és lehet az érzékenyítésre.

Nem utolsó sorban pedig hatalmas élmény volt ilyen nívós együttest, minőségi zenét hallgatni kis városunkban.

Beszámoló egy léleksimogató koncertről
Fotó: Szőke Zoltán

Molnár Csilla:

Engem nagyon megérint a sérült fiatalok élete, a velük való foglalkozás, úgy gondolom, hogy túlságosan is érzékenyen.

Ezen a jótékonysági koncerten egyszerre két, szívemhez közel álló dolog valósult meg. Nagyon szeretek zenét hallgatni, de főleg élőben klasszikust, a másik meg az, hogy ezek a fantasztikus zenészek szívvel-lélekkel zenéltek egy jó ügy felkarolásáért, ami példamutató. 

Rendkívül jól éreztem magam a teljes program alatt. Meghatottsággal néztem azt a kitartó munkát, amit a szülők és az Egyesület a sérült fiatalok foglalkoztatására fordít, a családias hangulatot és az összetartozás élményét. Nem teljesen idegenek számomra ezek a nagyon szerethető sérült fiatalok, hisz a nyáron volt szerencsém találkozni velük és családjaikkal egy foglalkozás keretén belül. A fiatalok köszönet nyílvánítása, a végén a szívhez szóló szavalat megkoronázta ezt az egészet és könnyekig hatott.

Meglátásom szerint, minél nagyobb hangsúlyt kell az ilyen és hasonló rendezvényekre fordítani, amivel elő lehet hívni az emberek szociális érzékenységét. Én örömmel veszek részt ilyen és ehhez hasonló eseményeken, ahol a magam szerény módján támogatni tudok egy nemes célt.

Beszámoló egy léleksimogató koncertről
Fotó: Szőke Zoltán

Galéria:


Kapcsolódó cikk:

Hirdetés