Segítsd a Három Galamb Egyesületet, hogy segíthessen!

0
432
Segítsd a Három Galamb Egyesületet, hogy segíthessen!
Segítsd a Három Galamb Egyesületet, hogy segíthessen!
Hirdetés

Kisgalambfalván egy nappali foglalkoztató kialakításán munkálkodunk, ahol értelmi fogyatékkal élő fiataloknak ajánlunk fel értelmes tevékenységeket.

Célunk a fiatalok speciális igényeit figyelembe vevő környezetben a tanulási, munkavégzési, társasági, testi és lelki fejlődési lehetőségeknek a megteremtése. Ebben oszlopos szerepet kap a biodinamikus kertészetünk. A földdel való munka, a természet közelsége bizonyítottan kimagasló terápiás körülményeket biztosít. A kert infrastruktúrájának a továbbfejlesztése ennek a munkának a minőségét szándékozik erősíteni.

A projekt rövid leírása:

A Három Galamb birtoka egy 75 áras területen fekszik. Ezen területnek egy részén a nappali központ igényeit kiszolgáló épületek fejlesztése van folyamatban. A terület 2/3-a a biodinamikus kertet szolgálja. Gyümölcsösünk, teraszosított veteményeskertünk kialakításában a fogyatékkal élő fiatalok igényeihez igazodunk. A biodinamikus módszer használata emeli a kertészet terápiás minőségét és idővel egy egészséges zöldségre-gyümölcsre igényt tartó fogyasztói kört lesz képes kiszolgálni. Ennek a munkának a fiatalok részesei lesznek.

Amit következő lépésként szeretnénk megvalósítani, az a kerítés javításának befejezése. Emellett magasított ágyásokat építeni, amelyek tolószékkel is megközelíthetőek és megmunkálhatóak.

Itt támogathatod:

https://udvarhely.fussneki.ro/nagykovet/filipov-soo-zsuzsa/

Nézni, amint egy kis magból csíra bújik, majd szárba szökken, leveleket hajt, kivirágzik, virág gyümölcsbe kerekedik, s a nap melege beérleli azt, nagyon mélyen szántó élmény a fiataljainknak. S hogy mindez az ők kétkezi munkájuk eredménye, egy igazi visszaigazolás arra, hogy a létük különbséget tud tenni a világban, hogy ők is formálni tudják azt. Adományozz, hogy tolószékes és mozgásban korlátozott fiataljainknak is része lehessen ebben az élményben. Én ezért futok.

Filipov-Soó Zsuzsa

Hirdetés