Ezekkel a programokkal várnak az idei Vakációs Bibliahétre

0
707
Ezekkel a programokkal várnak az idei Vakációs Bibliahétre
Ezekkel a programokkal várnak az idei Vakációs Bibliahétre
Hirdetés

Jövő héten indul a már hagyományosnak tekinthető bibliahét egyházközségünkben. Az egyik szervezőt, Fazakas-Kányádi Imola hitoktatót kérdeztük a tábor részleteiről. 


Egyházközségünkben ma már elképzelhetetlen a nyári szünidő a vakációs bibliahét programja nélkül. Pontosan hány éve sikerül rendületlenül megszervezni? 

2005 óta kerül évről évre megszervezésre a vakációs bibliahét, korábban rendszerint a sátortáborral összekötve volt lebonyolítva. A 2020-as év volt az, amikor a vírus ezt nem tette lehetővé.

Kik a szervezői?

A teljes tábor a nagygalambfalvi református egyház szervezésében történik, a szolgálni kész IKE csoporttal karöltve.

Mit rejt magában ez a cím, hogy RendezŐ?

Ennek a hétnek a fő címe a RendezŐ, amelyen belül a gyermekek jobban megismerhetik Izsák és Rebeka, valamint Ézsau és Jákob történeteit. A rendezŐ maga a minket jól ismerő teremtő Atya. Ő az, aki az életünk során mindent a helyére rendez, ha figyelünk rá és követjük Őt. A mi feladatunk bízni benne és nyitottnak lenni. Fontos, hogy kitárjuk szívünket előtte.

Mi a tapasztalat, várják már a gyerekek ezt a tábort? 

Bízom benne, hogy az előző évekhez hasonlóan sok gyermek érdeklődését felkelti ez a program és ismét tele lesz majd a művelődési ház. Sokaknak sajnos, nincs lehetőségük elmenni nyaralni, ezért számukra is egy jó vakációs kikapcsolódást jelenthet. 

Milyen programokkal készültök? Mi vár a gyerekekre?

A művelődési házban 10 órai kezdettel indulnak a programok. Kányádi György lelkipásztor áhítata után a történetek feldolgozása következik, majd az aranymondás és az énekek tanulása. A tevékenység ezt követően a parókia udvarán folytatódik, ahol kézműves foglalkozások lesznek. Az óvoda udvarán megszervezett szabadtéri játékok után a gyermekek megebédelve térhetnek haza.

Miért tartjátok fontosnak évről évre a tábor megszervezését?

A felkészülési alkalmak jó lehetőséget adnak egy szoros közösséggé formálódásra. A bibliahét pedig egy út, amely Istenhez vezeti az Őt megismerő, dicsérő, hozzá éneklő gyermeksereget.


Írta és szerkesztette:

Kecseti Tímea

Hirdetés