Óvoda másként a Rigófütty óvodában

0
1674
Óvoda másként a Rigófütty óvodában
Óvoda másként a Rigófütty óvodában
Hirdetés

Az elmúlt napokban felpezsdült az óvodások élete a nagygalambfalvi óvodában. Az óvoda másként hét nagyon sok izgalmat tartogatott a gyerekek számára, hisz minden nap különleges élményekben lehetett részük.

A hét a „Közösség szolgálatában” tematikája köré szerveződött, hisz Adolf Adler szavaival élve „Csak ha az ember felfogja, hogy az élet értelme a közösség szolgálata, lesz képes arra, hogy nehézségeivel bátran és sikert remélve dacoljon.”

Hétfőn, a zimankós idő ellenére, Székelykeresztúrra látogatott a csipet-csapat. Első megállóként Dr. Nagy Zoltán fogorvos rendelőjébe tekinthettek be, ahol a doktor úr bemutatta a fogorvosi kellékeket, mint pl. a fogorvosi „liftes” széket, tartozékaival. Fognyűvő Manó után kutatva bepillantott a gyerekek szájába is, és tanácsokkal látta el őket, hogy mit kell ahhoz tenni, hogy a Manó ne költözzön be a fogaikba.

A második megálló a Székelykeresztúri Városi Könyvtár volt, ahol a kedves könyvtáros nénik nagy szeretettel fogadtak rengeteg gyerekkönyvvel, kifestőssel és a papírszínház segítségével „A rút kiskacsa” világába is elvarázsolták a jövendő olvasókat. A gyerekek már kikölcsönzött könyvekkel és nagy mosollyal, talán kicsit még elvarázsolva távozhattak a Könyvek Birodalmából.

Utolsó megállóként a Molnár István Múzeumban megcsodálhatták a kiállított állatokat, a felállított tájházakat.

A következő felemelő élménnyel már az óvoda keretein belül találkozhattak az ovisok. A helyi református lelkész, Kányádi György pap bácsi látogatta meg a gyerekeket, akivel együtt beszéltek arról, hogy mit jelent a Jézusi tanítások szerint élni illetve vallásos gyerekdalokat tanultak.

Dr. Lili is meglátogatta az óvodát, a meghívott Csikós Farkas Kata asszisztensnő volt, aki olvasott a „Lázálom Lilivel” c. könyvéből, segítője segítségével bemutatta az orvosi kellékeket, amivel a gyerekek találkozhatnak egy esetleges nemkívánatos kórházi/orvosi találkozás során. Ezt követően a gyerekeket doktor nénikké és bácsikká varázsolta, ők gyógyították meg Dr. Lilit és barátját, meghallgathatták saját szívverésüket. A tevékenység végén az ötletgazda készségesen válaszolt a szülők által feltett kérdésekre, aggályokra.

A tűzoltóság is szerepet kapott ezen a héten, hisz van olyan kisfiú, aki nem szeretne tűzoltó lenni?! Az óvónőkkel beszélgettek a gyerekek a tűzoltóságról, hogy mi is a tűzoltó feladata. A nap végén minden gyerek sajátkészítésű tűzoltó sisakkal térhetett haza. Egy napra valóra vált az álom, mindenki tűzoltó lehetett!

Utolsó tevékenység „A közösség szolgálatában”címet kapó másként héten a rendőrnők látogatása volt a Rigófütty óvodába. Nagy szőnyeget hoztak és rendőrkalapot, a gyerekek kíváncsi szemekkel köszöntötték őket: „Bună ziua!” Közlekedési szabályokra nevelték a gyerekeket, a gyalogos közlekedést részesítve előnyben. A nap rendőre egy óvodás gyerek volt, aki a rendőröket meglátva kicsit megijedt, de a tevékenység végére puszit is adott a rendőrnő arcára. Hisz rájött, hogy a rend őrei védenek bennünket, és nem büntetnek!

Tartalmas, izgalmakkal, szeretettel teli sikeres hetet tudhatnak maguk mögött az óvodások! Köszönjük szépen Edit mama, Andi és a szülők támogató, lelkesítő hozzáállását!


Az óvó nénik: Beke Mónika, Nagy Boglárka és Nagy Enikő

Hirdetés