Az elmúlt hétvégén egy közös csodában volt részünk

0
1314
Az elmúlt hétvégén egy közös csodában volt részünk
Az elmúlt hétvégén egy közös csodában volt részünk / Fotó: Szőcs Szilárd
Hirdetés

Az elmúlt hétvégén mondhatom, hogy egy közös csodában volt részünk. Hasonló érzések kavarognak bennem, mint az Adventi Kalendárium lezárásakor.

Úgy gondolom, a Családi Sátortábor, amelyet második alkalommal szerveztünk a családoknak, olyan élményekkel töltött fel, amelyeket hosszú ideig a szívünkbe zárunk és még egy ideig abból töltekezhetünk.

Hatalmas közösségi erő mozdult meg. Az egyház és a polgármesteri hivatal együttműködéséhez, az egész közösség nagylelkűen csatlakozott. A tábor előkészítése és az ottani ellátás biztosítása óriási szervezést és munkát igényelt, hiszen idén 50 sátorban táboroztak a családok, mintegy 120 személy, melyhez a nappali foglalkozásokra még körülbelül ennyien csatlakoztak.

Idén 50 sátorban táboroztak a családok, mintegy 120 személy.
Idén 50 sátorban táboroztak a családok, mintegy 120 személy. / Fotó: Szőcs Szilárd

Ennek a munkának az alapját, a lelkész házaspár végezte most is, szinte észrevétlenül. Ezt mindannyian köszönjük nekik! Ehhez csatlakozott a sok segítőkész galambfalvi, és így, kívülről minden nagyon egyszerűnek tűnt. Viszont egyáltalán nem az!

Szerdán délután közel 60 férfi dolgozott, hogy mindenféle kényelmünk meglegyen.

Szerdán délután közel 60 férfi dolgozott, hogy mindenféle kényelmünk meglegyen.
Szerdán délután közel 60 férfi dolgozott, hogy mindenféle kényelmünk meglegyen. / Fotó: Szőcs Szilárd

Még a fotókat nézve is el lehetett fáradni ebben a munkában. Néhány óra alatt, az egész táborhelyet előkészítették, az eső ellenére is. Tudom, hogy mindenki beletette minden szeretetét ebbe és szívből köszönjük mindannyiuknak, hogy az első hívószóra jöttek és önzetlenül feláldozták a szabadidejüket, a költözködésekre!

Az első hívószóra jöttek és önzetlenül feláldozták a szabadidejüket, a költözködésekre!
Az első hívószóra jöttek és önzetlenül feláldozták a szabadidejüket, a költözködésekre! / Fotó: Szőcs Szilárd
Néhány óra alatt, az egész táborhelyet előkészítették, az eső ellenére is.
Néhány óra alatt, az egész táborhelyet előkészítették, az eső ellenére is. / Fotó: Szőcs Szilárd
ég a fotókat nézve is el lehetett fáradni ebben a munkában.
Még a fotókat nézve is el lehetett fáradni ebben a munkában. / Fotó: Szőcs Szilárd

Aztán a másik fontos alappillére a tábornak, a konyhai munka. Hihetetlen, ahogy minden napra a sok szorgos női kéz, finomabbnál finomabb, változatos ételeket készített elő számunkra.

A másik fontos alappillére a tábornak, a konyhai munka.
A másik fontos alappillére a tábornak, a konyhai munka. / Fotó: Szőcs Szilárd

Már tizenhárom éve minden alkalommal, László Ági néni és László Emma néni kint sátoroznak. Később hozzájuk csatlakozott Feleki Ibi néni is. Ők hárman hosszú évek óta gondoskodnak nem csak a tábori étkezésekről, hanem minden egyházi eseményre örömmel főznek.

Sok szorgos női kéz, finomabbnál finomabb, változatos ételek.
Sok szorgos női kéz, finomabbnál finomabb, változatos ételek. / Fotó: Szőcs Szilárd

Közben voltak, akik az évek során, főleg egészségügyi problémák miatt, kicserélődtek, így idén is csatlakozott hozzájuk Samu Ilonka néni és Papp Magda néni, hogy soha ne legyen üres ágy a nagy sátrukban. Fontos segítségük szintén a táborok kezdete óta, Feleki B. Ferenc bácsi.

A szállítói/beszerzési szerep nagy részét Székely Sándor, valamint Csomor Zoltán végezték. A konyhai munkához naponta többen is csatlakoztak. Ügyes, szorgos anyukák és nagymamák dolgoztak együtt, hogy az ételeink is kifogástalanok legyenek. Minden nap kerülhetett desszert is az asztalra, melyeket felajánlásként kaptunk, néhány helyi családtól. Nekik köszönhetően dinnyét, fagyit, képviselőfánkot fogyaszthattunk.

Ügyes, szorgos anyukák és nagymamák dolgoztak együtt.
Ügyes, szorgos anyukák és nagymamák dolgoztak együtt. / Fotó: Szőcs Szilárd

Mindenért köszönetet mondva, kívánom, hogy mindannyian még sok évig kamatoztathassák a jóindulatukat, amivel tesznek a közösségért!


Az anyagi háttér biztosításában, az egyház mellett, a polgármesteri hivatal vállal részt és igyekeznek mindent előteremteni, ami a táborhoz szükséges. Ezt minden eseménynél boldogan vesszük tudomásul, mert nélkülük nem tudnánk boldogulni.

Szívből köszönjük minden támogatónak, hogy érdemesnek találják az sátortábort támogatni.
Szívből köszönjük minden támogatónak, hogy érdemesnek találják az sátortábort támogatni. / Fotó: Szőcs Szilárd

Szívből köszönjük minden támogatónak, hogy érdemesnek találják az sátortábort támogatni, ezzel is visszajelzést adva, hogy jó az, amiért dolgozunk! Köszönjük szépen!


Aztán jövünk mi, a családok, akik szeretnénk, ha a gyermekeinknek élményt adnánk. Ezért tesszük össze az értékeinket, ezért dolgozunk össze. Színes, szórakoztató és hasznos eseményekkel sikerült kitöltenünk ezt a néhány napot és ebben körülbelül 40 önkéntes, galambfalvi személy volt segítségünkre.

Színes, szórakoztató és hasznos eseményekkel sikerült kitöltenünk ezt a néhány napot
Színes, szórakoztató és hasznos eseményekkel sikerült kitöltenünk ezt a néhány napot. / Fotó: Szőcs Szilárd

Hálás vagyok értetek és köszönöm, hogy támogatjátok az ötleteket, vagy épp kitaláljátok és maximálisan, profi módon kivitelezitek!

Első megbeszélésünk Kányádi György tiszteletes úrral volt, amikor kialakult egy vázlat, hogy mivel töltsük ki a napokat. Köszönöm neki, hogy segít mindenkit elérni! Innen kezdtük el felépíteni és kidolgozni az előkészületeket. Gyorsan segítségemre igyekezett néhány pedagógus: Csíki Szilvia, Csomor Emőke, Kovács Ibolya, Nagy Boglárka (óvó neni), akik olyan kézműves foglalkozásokkal készültek, amelyeket nem csak a gyerekek, de sok szülő is szórakoztatónak talált.

Kézműves foglalkozásokkal készültek.
Kézműves foglalkozásokkal készültek. / Fotó: Szőcs Szilárd

A felnőtt kézműves foglalkozásnál pedig, Kányádi Ilona ügyes keze volt segítségünkre. Köszönöm! Az anyagszükségelet összekészítésében minden családi eseményen, Csomor Tünde és Nagy Katalin a legnagyobb segítségek, hiszen bármit kérhetek, mindig szeretettel, megoldják.

Gyerek-babasarok is volt.
Gyerek-babasarok is volt. / Fotó: Szőcs Szilárd

Aztán azt az ötletet, hogy gyerek-babasarokkal készüljünk, Boros Ágota, Csiszér Nikolett, Kecseti Tímea és Kisfaludi Antónia közösen karolták fel és készültek egy olyan hellyel, amely 3 napon keresztül, mindvégig használatban volt. Öröm volt ide benézni!

Továbbá, rengeteg feladatot kapott és százszázalékosan megoldotta, az IKE-csoport. Büszkeség, ugyanakkor hála volt a szívemben, ha rájuk néztem!

Például, a péntek délutáni vetélkedőt, a Fazakas-Kányádi házaspár koordinálásával készítették elő.

Péntek délután vetélkedőn vehettek részt a családok.
Péntek délután vetélkedőn vehettek részt a családok. / Fotó: Szőcs Szilárd

Az, hogy ilyen színvonalon és ennyire fegyelmezetten végigcsinálták, számomra annyit jelent, hogy mind-mind nagy értékek számunkra. Imola tanárnő iránti tiszteletük példamutató és köszönöm neki, hogy bevonja őket és mindig, mindenben támogatnak!

Hála és köszönet a hozzáállásotokért: Demeter Emília, Farkas Anita, Farkas Emőke, Farkas Istvánka, Feleki Kristóf, Gergely Attila, Kádár Klaudia, Lukács Nóra, Kecseti Tamás, Ketesdi Richárd, Pásztor Ádám, Szakács Beáta, Szőke Bence.

Ugrálóvár
Fotó: Szőcs Szilárd

Köszönettel tartozom Hegyi Annának, Fazakas-Kányádi Zsoltnak, Szígyártó Noéminek és Csíki Szilviának, akik vagy csillámtetkóval vagy egy csodálatos arcfestéssel varázsoltak mosolyt számtalan gyerek arcára! Köszönöm, hogy készségesen jöttetek és szívből dolgozva, megmutattátok a tehetségetek!

Virtuális utazáson is részt lehetett venni.
Virtuális utazáson is részt lehetett venni. / Fotó: Szőcs Szilárd

Hálás vagyok a Gubacsi családnak, akik biztosították a kosárpalánkokat, a tábor idejére! Élmény volt sok gyerek számára! Örülök, hogy fontosnak tartják a közösségi munkát! 

A sporttevékenységnek igazán nagy sikere volt. Tudom, voltak, akik csak a focibajnokság miatt csatlakoztak a táborhoz.

A sporttevékenységnek igazán nagy sikere volt.
A sporttevékenységnek igazán nagy sikere volt. / Fotó: Szőcs Szilárd

Köszönöm szépen Sepsi Imrének és Szőcs Misikének, hogy ezt megszervezték és minden részletre figyelve, komolyan levezették! A mozgásnál tartva, köszönöm Kiss László-Zsoltnak a gerinctornát, amely a sátorban való alvás után, mindenkinek jól esett!

Gerinctorna, amely a sátorban való alvás után, mindenkinek jól esett.
Gerinctorna, amely a sátorban való alvás után, mindenkinek jól esett. / Fotó: Szőke Zoltán

Köszönöm Sándor György tanítóbácsinak, hogy biztosította a buszjáratot és, hogy elkészítette a nagy szívet, amelyből felengedtük a lufikat! 

Köszönöm Ketesdi Ildikónak és Mátyás Erikának, hogy összedolgoztak a rajzpályázat levezetésében és előkészítették azt!

Habparty nélkül nincs sátortábor!
Habparty nélkül nincs sátortábor! / Fotó: Szőcs Szilárd

Fontos munkát végzett Szígyártó Éva, aki az elmúlt évek rutinjával összekötötte a szálakat és minden vendégünket szeretettel fogadott, minden kérésünkre megoldást talált! Köszönöm!

Mindenki megtalálta, hogy hol szórakozzon.
Mindenki megtalálta, hogy hol szórakozzon. / Fotó: Szőcs Szilárd

Mindennek a menetét, élesben, Vetési Nándor adta át nektek, hogy rendszer legyen a tábor ideje alatt és mindenki megtalálhassa, hogy hol szórakozzon. Mikor pedig arra volt szükség, akkor közös éneklésekkel  elcsendesített. Köszönöm neked is, hogy szakmai hozzáértéseddel értéket adsz a közösségnek!

További köszönettel és hálával tartozom Ambrus Zalánnak, Dáné Leventének, Szőcs Szilárdnak, Szőcs Kingának, Szőke Zoltánnak és feleségének, hogy mindezt megörökítették számunkra és azok számára, akik gyönyörködni szeretnének a családtagjaikban. Köszönöm, hogy mindig kreatívak és lendületesek vagytok! Ez visz mindannyiunkat előre!

Hálás köszönet mindenért
Hálás köszönet mindenért. / Fotó: Szőcs Szilárd

Úgy érzem ennek a sok emberi munkának a főtámogatója mindvégig a Jóisten volt. Nélküle nem ért volna semmit az anyagi támogatás és nem ért volna célt, a sok elvégzett feladat. A tábor előtti héten sokszor merengtünk a képernyők előtt, elképzelvén, hogy nem tudjuk végigvinni a programot, hiszen csak esőt és viharokat jósoltak nekünk. Bíztunk benne, hogy talán mégis másképp lesz. Hatalmas áldást kaptunk ezáltal a munkára, megerősítésként tekintek erre a csodára, hiszen amíg körülöttünk több helyen vihar pusztított, nálunk, fent a hegyen, néhány csepp eső hullt.

Este tábortűz is volt
Este tábortűz is volt. / Fotó: Szőcs Szilárd

Gondolataimban sokszor megerősített a dal, amit Nándi tanított nekünk és most is többször elénekeltünk:

Meghívtál, hogy vízre lépjek,

hol Nélküled elsüllyedek.

Ebben megtalállak Téged,

a mélységben megtart hitem.

Nagy Neved hívom én, és felnézek a vizek fölé.

Ott látlak én, a lelkem Benned megpihen.

Enyém vagy és én Tied…


Szervezők:

 • Nagygalambfalvi Református Egyház 
 • Galambfalva község Önkormányzata
 • Villa Galamb Egyesület 

Anyagi támogatóink:

 • Galambfalva község Önkormányzata
 • Hargita Megye Tanácsa
 • Bethlen Gábor Alap
 • KVKA, Székelykeresztúr 
 • Major (Boros) Attila
 • Interceram (Ambrus Zalán és Nagy Katalin)
 • Bachus SRL
 • Bálint Csaba, Székelykeresztúr 
 • Balázs Endre és Ildikó, Székelykeresztúr 
 • Vas Roland, Kisgalambfalva
 • Nagygalmbfalvi Közbirtokosság
 • László Construct SRL, Nyikómalomfalva
 • Selemen SRL, Zeteváralja
 • Hargita Holding SRL, Kisgalambfalva
 • Lukácsi László és családja 
 • Szilveszter üzletek, Székelykeresztúr 
 • Ketesdi család 
 • Sepsi Imre és családja 
 • Gergely Enikő és családja 
 • Id. Kecseti László és családja 
 • Tóth Attila és párja
 • Major Szilárd és családja 
 • Multipland SRL, Székelyudvarhely 
 • Bokor Lóránd és családja, Dánia
 • László-Velin Zoltán és családja 
 • Boros Ede és családja
 • Villám Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Székelykeresztúr
 • Léder László és Puja Andrea
 • Papp Róbert és ifj. Papp Róbert, Kalocsa
 • Szabó-Bilibók Attila, Kisgalambfalva
 • Székelyudvarhelyi Könyvtár

Írta: Kiss Imola

Szerkesztette: Szőke Zoltán

Hirdetés