Az én Erdélyem! őszi versíró pályázat

0
718
Az én Erdélyem! Őszi versíró pályázat
Az én Erdélyem! Őszi versíró pályázat
Hirdetés

Az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület (EJKE) versíró pályázatot hirdet a 2021–2022-es tanévben VII–VIII. osztályos erdélyi, partiumi, bánsági diákok számára. Nézz szét szülővárosodban, szülőfaludban, és fogalmazd meg versben: mit jelent számodra, miért jó ott élni, miért jó visszamenni, miről ismerik meg, akik nem jártak még ott, mit ajánlanál figyelmükbe?

A pályaműveket (maximum két vers, egyenként 25 sornál nem hosszabb) és egy fényképes bemutatkozást (név, postacím, e-mail cím, születési dátum, iskola, segítő tanár) word formátumban 2021. október 31-i beküldési határidővel várják a verspalyazatazenerdelyem2021@gmail.com e-mail-címre, a Subject/Tárgy rovatban ezzel a jeligével: Az én Erdélyem!

A pályázat díjai:
I. helyezett: 80 000 forint
II. helyezett: 70 000 forint
III. helyezett: 50 000 forint értékű tanszervásárlási utalvány. (A nyertesek az eredményhirdetést követően a www.patriapapir.hu vagy a www.pirex.hu oldalon összeállítják a tanszerek listáját a megállapított összegben, ezt követően az egyesület, a társasjátékokkal együtt eljuttatja azokat a megadott címre.) Az első három helyezett iskoláját két-két db. Erdély – ismeretterjesztő, ismeretbővítő társasjátékkal ajándékozzák meg.

A zsűri tagjai:
Csíki András (költő, az EJKE elnöke), Farkas Kinga (magyartanár, a Cimbora főszerkesztője), Lövétei Lázár László (költő, műfordító, a Cimbora munkatársa), Szonda Szabolcs (költő, műfordító, a Cimbora szerkesztője), Zsidó Annamária (magyartanár, Nagygalambfalva).

Eredményhirdetés: online formában 2021. november 20-án, szombaton a https://www.facebook.com/cimbora.net és a https://www.facebook.com/ERDELYTJAROK oldalakon.
Amennyiben elegendő számú pályamű érkezik (minimálisan: 50), és a szerkesztők azt kellően színvonalas anyagnak értékelik, a legjobb alkotásokból egy maximum 100 oldalas, fotókkal illusztrált könyvet jelentetnek meg.

Partnerek: Cimbora folyóirat (www.cimbora.net), Nagygalambfalvi Általános Iskola
A pályázatot és az EJKE működését támogatja: Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alap

Hirdetés