Így zajlott a húsvéti készülődés az óvodában

0
793
Így zajlott a húsvéti készülődés az óvodában
Így zajlott a húsvéti készülődés az óvodában / Fotó: Rigófütty óvoda
Hirdetés

Mint mindig, most is zajlott az élet óvodánkban, de most egy kicsit másképp. Hiszen nagy örömünkre újra a szülői közösséggel együtt dolgozhattunk, együtt készülődhettünk az ünnepre. Gyerekeink megtapasztalhatták a közös munka örömét, minőségi időt tölthettek szüleikkel. A szülők pedig aktívan résztvettek a készülődésben, a tojásíró munkadélutánon.

A meghívottunk Péter Ildikó kézműves vezetett be minket a hagyományos tojásírás rejtelmeibe. Megmutatta a kesice használatát, megismerkedhettünk különböző mintákkal melyek tojásainkat díszítik. Ki is próbáltuk a tojásírást, ami bizony nem is volt olyan egyszerű feladat. Volt olyan aki már gyakorlottan rajzolta a mintákat a tojásokra, de olyan is aki most előszőr próbálta ezt a tevékenységet. A munkadélután végére mindenkinek sikerült néhány piros tojással távoznia, de olyanok is voltak akiknek egy egész kosárnyi összegyült.

A hét folyamán gyerekeink megismerkedhettek a húsvéti szokásainkkal, hagyományainkkal. Énekeltek, locsoló verset tanultak, húsvéti történeteket, meséket meséltek, rajzoltak, festettek, ragasztottak és sok szép munkával tarkították óvodánk falait.

Utolsó nap a nyuszi csokitojásokat rejtett el az óvoda udvarán. A gyerekek persze másodpercek töredéke alatt megtalálták az összeset. Örömüket már csak látogatóink látványa fokozta.

A piros masnis báránykák és hat darab pejhes csibe cimborájuk. Hamar ment az ismerkedés. A báránykák annyira édesek voltak, hogy még a legfélénkebb kisgyerek is összeszedte bátorságát egy simogatás erejéig. A csibék is nagy népszerűségnek örvendtek. Kézről kézre, ölből ölbe jártak. Néha életveszélyes szeretet adagot kaptak, de szerencsésen túlélték az ismerkedést és azt mondták, hogy jövőre is eljönnek hozzánk.

Kellemes vakációt kívánunk!

Beke Mónika, Botorok Annamária, Nagy Enikő és Edit mama.

Képgaléria:

Hirdetés